Spotify звільняє 1500 співробітників у рамках зменшення витрат. Це третя хвиля скорочень у компанії за рік | HR Center

Spotify Technology SA має намір скоротити чисельність персоналу приблизно на 17%, йдеться у заяві компанії. Це вже втретє цього року стрімінговий сервіс скорочує робочі місця.

Ключові факти

  • Скорочення торкнуться близько 1500 співробітників, про які повідомлять у понеділок, 4 грудня. Раніше компанія обговорювала можливість невеликих скорочень протягом 2024 та 2025 років.
  • За словами генерального директора Деніела Ека, Spotify, як і раніше, витрачає занадто багато. Компанія вже давно втратила гроші через умови ліцензійних угод із правовласниками музики. Компанія витратила мільярди доларів на подкастінг, щоб диверсифікувати свою бізнес-модель, але з того часу скоротила інвестиції в оригінальні аудіосеріали.
  • «У нас все ще занадто багато людей, які займаються підтримкою роботи і навіть виконують роботу навколо неї, замість того, щоб сприяти створенню можливостей із реальним ефектом», – сказав Ек.
  • На його думку, більше людей має бути зосереджено на наданні послуг ключовим зацікавленим сторонам – творцям і споживачам.
  • Раніше компанія скоротила близько 6% своєї робочої сили у січні та ще 2% у червні, пише Bloomberg.
  • За словами Ека, компанія зосередиться на компактнішій структурі, яка дозволить їй більш стратегічно підходити до реінвестування прибутку в бізнес.

Контекст

Spotify – стрімінговий музичний сервіс, запущений у жовтні 2008 року однойменним шведським стартапом. Поточна ринкова вартість Spotify становить $35,3 млрд, за даними Yahoo.finance.

Платформа надає послуги легального онлайнового стрімінгу аудіозаписів світових лейблів, зокрема BBC, Sony, EMI, Warner Music Group та Universal.

Spotify доступний у 186 країнах світу й перекладений на понад 36 мов, серед них і українською. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну компанія припинила продажі в Росії та закрила офіс у Москві.

https://forbes.ua/

Spotify звільняє 1500 співробітників у рамках зменшення витрат. Це третя хвиля скорочень у компанії за рік